perjantai 29. maaliskuuta 2013

Ville Viikinkiä halailemassa. ♥ (Tukholmassa siis !)

Tänään kotiuduttiin poitsun kanssa Tukholman-risteilyltä ja meillä oli ihana reissu. ♥♥ Aika tarkalleen tasan vuosi tuli edellisestä Ruotsin reissusta.

Kuvia tuli räpsittyä taas paljon ja yritän tässä samalla nyt niitä tutkailla. Samu nukkuu isin vieressä päikkäreitä ja on vissiinkin aika poikki tosta reissusta, vaikka selvästikin nautti.

Tämä oli myös ihanaa yhdessäoloa meille näiden parin viikon kiireiden jälkeen ja nautittiin molemmat täysin siemauksin. :)

Tiistaina tosiaan lähdettiin reissuun ja käytiin anoppilan kautta, josta Samu sai mukaansa Angry Birds -suklaamunan. Nätisti kanteli sitä ja odotti sen syömistä siihen asti, että päästiin laivalla. Reipas muru. ♥


Laivanahan meillä oli Viking Linen Gabriella, jolla mentiin viime vuonnakin. Tykkään Viikkarista lapsen kanssa (ainakin näin pienen) enemmän kuin Siljasta. Leikkihuone on pieni eikä tarvitse kokoajan olla 5cm päässä pienestä, vaan voi oikeasti istua muutaman metrin päässä. :P Nyt siellä oli leikkihuoneen lisäksi myös Minimuksula kannella 10 jossa vietettiin aikaa ehkä jopa enempi. Siellä oli kaikki ohjelmat (limbokilpailu, disco ym...). :) Nämä leikkitilat riittävät ainakin Samulle ihan hyvin.


Hyttinä meillä oli mainioksi jo edellisellä reissulla todettu iso kahden hengen sisähytti ! Hytissä on parisänky ja telkkari. Parisänky on ehdottomasti plussaa kun kotonakin nukutaan vierekkäin (joooo, edelleen). Saksan reissulla ahtautuminen yhden hengen sänkyyn oli ehkä vähän tylsää...

Menossa mukana Gesslein Swift -matkarattaat, joita en oikeastaan voi kuin kehua. Vielä täällä kotosuomessa niitä ei voi lumien takia oikein käyttää, mutta Tukholman lumettomuudessa olivat huiput. Kivempi niitä on työntää kuin noita yhdistelmiä.

Tiistaina laivalla osallistuun mm. bingoon ja illalla kuunneltiin iltasatu Ville Viikinki seurana. Se otus oli taatusti Samun reissun ykkösjuttu. Voi että sitä onnea kun se kissa käveli vastaan. ^-----^ Samu halaili sitä vaan ja oli ihan onnessaan. ^^' ♥

Syötiin omia eväitä, mm. riisikakkuja ja babyporkkanoita. Laivalta ostettiin reissun aikana kolmioleipiä ja juomista. Syömisten osalta siis edullista. Alunperin olin ajatellut, että käydään aamupalabuffet syömässä, mutta en sitten tohtinutkaan.. Se ravintola on niiin valtava, että Samun pitäisi tulla mun mukana kun haen ruokaa. En viitsinyt ottaa sitä riskiä, että Samu malttaa istua siellä vartin ja sit pitää jo lähteä pois. (Saksan-laivalla oli kiva se ravintola kun oli niin pikkuinen. Saatoin helposti jättää Samun pöytään siksi aikaa kun itse hain meille ruokaa.)


Tukhomassa oli oikein mukavaa. ♥ Mittari näytti +5C ja aurinko paistoi mukavasti. Käveltiin satamasta vanhaan kaupunkiin pyöriskelemään. Käytiin muutamassa kaupassa (pop, Lagerhaus, BR-lelut) ja syömässä Burger Kingissä. Samulle uppos, mun mielestä hampparit ei ollut mitenkään erityisen hyviä. 90kr maksoi yhteensä oma ateriani ja lastenateria.


Samu sai auton, joka vetää perässään venettä, popista paidan ja itselleni ostin uudet tabletit keittiöön ja saippuapumppupullon.



Poislähtiessä käytiin vielä ihanassa kahvilassa nauttimassa kakkua ja jätskiä. Kakku oli superhyvää. ♥♥ Se pala oli iso ! Harvoin mulle käy niin, etten meinaa jaksaa kakkupalaa syödä.. Kyllä se masuun silti lopulta meni. :P 90kr meni näihinkin.



Pian kahvilasta lähdön jälkeen Samu tipahtikin rattaisiin ja mä saatoin hitaasti käpytellä kohti satamaa. Jäätiin vielä satamaan istuskelemaan. Tai siis, Samu nukkui päikkäreitä rattaissa ja mä paistattelin päivää. Oli ihanan lämmintä istua auringossa.



Kun lopulta mentiin laivaan, Samu nukkui edelleenkin ja mä sain rauhassa lukea ostamani Iltasanomat.

Leikkihuoneissa touhuiltiin, shoppailtiin Taxfreessä ja sensellaista. Olipas siellä yksi superkiva leikkikaveri Samulla. Ehkä 12v poika, joka tosi innokkaasti leikki Samun kanssa. : ))) Muitakin kavereita onneksi löytyi, isompia enimmäkseen. ^^'

 

Ihana reissu oli ja toivottavasti olisi mahdollista lähteä vaikka kesällä uudestaan. ♥♥

2 kommenttia:

  1. Ihana reissu varmasti ollut. Mä oisin kans valmis joskus liittymään teiän seuraan risteilylle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi kivaa. ^-----^ Mennään ihmeessä joskus kolmisin. ^^' Kesällä olisi ihanaa mennä. :)

      Poista

Piristäisitkö vähän? :)